خانهفوق برنامهفعالیتهای پرورشیمشاوره های رفتاری و فردی

مشاوره های فردی و گروهی

مشاوره چیست؟

مشاوره رابطه ای یاورانه است که در آن فرد احساسات و دغدغه های خود را در محیطی امن و کاملا محرمانه بازگو کند.مشاور فردی است که برای گوش دادن و همدلی(با قرار دادن خودش در جایگاه شما) آموزش دیده است. مشاور می تواند شما را در روبرو شدن با هر گونه افکار و احساسات منفی که دارید یاری کند.

چگونه مشاور می تواند سودمند باشد؟

هدف از مشاوره یاری شما برای روبرو شدن و حل کردن مشکلاتی است که احساس ناراحتی در شما ایجاد کرده است.
محیط مشاوره فضایی برای گفت و گو و شناخت احساسات ناخوشایند را فراهم می کند. مشاور برای حمایت و احترام به شما در کنارتان قرار دارد. او شما را یاری می کند تا به بینش رسیده و مشکلات خود را درک کنید و نسبت به آنها شناخت پیدا کنید.
مشاوره می تواند در موارد زیرسودمند باشد:
مسایل ارتباطی
فشارهای محیط کار
مسایل مربوط به فرزندپروری
داشتن دیدگاه مثبت زندگی
رویارویی با احساسات ناخوشایند از جمله نگرانی و ناراحتی
شناخت بهتر خود و مشکلات
داشتن اعتماد به نفس بیشتر
درک بهتر از دیگران و دیدگاه های آنها
ومسائلی از این قبیل....
معمولا در مشاوره فرد در مورد احساسات ناخوشایند خود گفت و گو می کند،در این جریان یاری درمانگر فرد به تدریج احساس بهتر بودن خواهد کرد.
چه انتظاراتی باید از مشاوره داشته باشیم؟
در طول جلسه های مشاوره، فرد تشویق به ابراز احساسات و هیجان های خود می شود و با در میان گذاشتن نگرانی های خود با درمانگر،درمانجو او را یاری می کند تا درک بهتری از احساسات و افکار خود در طول فرآیند مشاوره داشته باشد تا بتواند راه های حل مشکل را شناسایی کند.
بازگو کردن نگرانی و ترس ها برای فردی که بتواند احساسات شما را به خوبی درک کند و شما را در یافتن راه حلی اثربخش یاری کند بسیار مفید است.

اعتماد به مشاور

مشاور به دقت به گفته های فرد گوش می دهد و بدون قضاوت کردن یا انتقاد از درمانجو بر مشکل فرد تمرکز می کند. او درمانجو را در رویارویی با مشکلات یاری می کند.

خدمات مشاوره ای در دبستان مهرآیین

در این دبستان کوشش شده پیش از هرچیز ارتباطی اثر بخش میان مشاور و دیگر پرسنل مدرسه از جمله معلمان برقرار گردد و تیم مدرسه به همراه مشاور به بررسی و حل مسایل آموزشی و رفتاری دانش آموزان اقدام کنند.کوشش بر این است تا مشاور آموزگاران را در برآوردن نیازهای دانش آموزان یاری کند.

در زمینه ی آموزشی

پس از آشنایی با دانش آموزان در همه ی پایه ها و خصوصاً در پیش دبستان و پایه ی اول پس از آشنایی با همه نوآموزان شیوه های تقویت حواس و مهارت های گوناگون از جمله مهارت های حرکتی ریز و درشت، دقت و حافظه ی دیداری و شنیداری و دیگر مهارت ها با همیاری در نوآموزان، تقویت می شود.در پایه های دوم و سوم با مشاهده ی دفترهای دانش آموزان مهارت های حرکتی ریز دانش آموزان( که تاثیر مستقیم بر روی دست خط دارد)بررسی می شود و آموزگار راهبرد های لازم در مورد دانش آموز مورد نظر انجام می دهد.
در پایه های بالاتر نیز دانش آموزانی که نیاز به یاری بیشتر در مسایل آموزشی و تربیتی داشته باشند مشاهده و راهبردهای لازم به آموزگار داده می شود .
افزون بر این کوشش می شود مهارت های تفکر، استدلال و حل مساله کلامی و غیرکلامی در همه ی پایه ها در دانش آموزان تقویت گردد.

موارد رفتاری

هرگاه مشکل رفتاری در دانش آموزان مشاهده شود، پس از بررسی تاریخچه دانش آموز مشاور به مشاهده در کلاس و موقعیت های گوناگون خواهد پرداخت و راهکارهای مناسب برای تغییر و اصلاح رفتار به آموزگار یا والدین داده می شود .

دیدار مشاور با والدین

همه ی والدین می توانند در روزهای حضور مشاور در مدرسه با تعیین وقت قبلی برای مشاوره در مورد مسایل فردی یا فرزندپروری به مشاور مراجعه نمایند و موارد طرح شده در این دیدارها کاملا محرمانه است.