خانهاخبار و اطلاعیه‌هااخبار مدرسهبرخی مشکلات رایج کودکان دبستانی و راه های برطرف کردن آن

برخی مشکلات رایج کودکان دبستانی و راه های برطرف کردن آن

کمرنگ نویسی:

علل: ضعف عضلات ظریف انگشتان

چرخش نوک قلم به یک سمت

شل گرفتن مداد در بین انگشتان

بی انگیزه بودن برای نوشتن

قطرزیاد قلم یا مداد

راهبرد:بین دو برگ کاغذ کاربن قرار داده و به دانش آموز می گوییم باید موقع نوشتن مداد را بیشتر فشار دهد تا اثر نوشته روی برگ بیفتد .بعد کاربن را زیر دو برگ سپس سه برگ وبه تدریج کاغذها را اضافه می کنیم تا دانش اموز مجبور شود مداد را بیشتر فشار دهد.این تمرین را انقدر ادامه می دهیم تا فشار دادن مداد برای او طبیعی شود.

پر رنگ نویسی

علل: فشاربیش ازحدانگشتان شست.اشاره ووسط

سفت نگه داشتن مداد باانگشتان

استفاده از قلم نامناسب

قطرکم قلم یا مداد

راهبرد:چون وقتی دانش آموز روی دفتر یا کتاب می نویسد بیش از حد مداد را فشار می دهدبه جای دفتر یا کتاب از یک کاغذ استفاده می کنیم و آنرا روی فرش یا بالشت قرار می دهیم تا بنویسدبه شرط آنکه به اندازه ای فشار دهد که کاغذ سوراخ نشودبعد از مدتی تمرین مشاهده می کنیم که مداد را زیاد فشار نمی دهد یا از مداد رسم که نوک آن زود می شکند استفاده می کنیم تا مجبور شود زیاد مداد را فشار ندهد.

درشت نویسی

علل: توجه بیش از حد به اطراف ومحیط پیرامون

عدم توجه به شکل واندازه های طبیعی

دید واگراوتوجه به محیط بیرونی یک مجموعه

عدم توجه به محدوده وفضاهای در نظر گرفته شده

راهبرد:یک کلمه ی دانش اموزرا در نظر می گیریم کادری به همان اندازه می کشیم و به او می گوییم کلمه را داخل کادر بنویسد وازآن بیرون نزندبه تدریج اندازه کادر را کوچک می کنیم تا به اندازه طبیعی برسد.

بهبود کج نویسی دانش آموزان

علل: سفت دردست گرفتن قلم و فشار زیاد انگشت شست به قلم

دفتر یا کاغذ در جهت درست قرار نگرفته باشد

قرار نگرفتن صحیح مداد در بین انگشتان

بازو در هنگام نوشتن به بدن چسبیده باشد و دست انعطاف زیادی نداشته باشد

راهبرد:برای دانش اموزانی که هنگام نوشتن از خط زمینه منحرف می شوندوبالا و پایین خط می نویسند با قرار دادن خط کش باریک در بالا و پایین خط محدوده نوشتن او را تنظیم کنیدبه طوری  که هنگام نوشتن وقتی از محدوده خط زمینه بالا تر وپایین تر رفت با خط کش بر خورد کند ومنحرف نشود.